Zagotovilo popolne manikure: Ne podcenjujte priprave

Vam modeliranje z gelom ne uspe ali ni dolgo obstojno? Napaka se lahko pojavi v več fazah, največkrat pa se pojavi že pri sami pripravi nohta.

Preden se lotite lakiranja ali modeliranja nohtov, se najprej osredotočite na popolno manikuro. Prepričajte se, da nimate mastnih rok (izogibajte se uporabi kreme, da ne boste imeli mastnih nohtov). Potisnite (ali odstranite) obnohtno kožico do roba, poravnajte obliko nohtov in površino nohtov nežno matirajte s polirnim blokom ali fino pilico, da noht ni gladek. Nato temeljito odstranite ves prah z debelejšim čopičem, da bodo vaši nohti lepo čisti (delci prahu bi lahko prišli na čopič in s tem v produkt, povzročili bi vam probleme pri nanašanju produkta na noht, na nohtih bi se vam začele ustvarjati rahle izbokline ).

lampa

Naslednja faza je temeljito razmaščevanje nohtov. Naš Nail Prep je pri tem odličen pomočnik, saj jih odlično posuši in pripravi na nanos podlage. Nato nanesite podlago Primer Bonder, ki deluje kot lepilo, zato je pomemben del dolgotrajnega modeliranja. NAMIG : Po nanosu pustite, da se nekaj časa posuši na zraku in lahko začnete nanašati osnovo. Izberete lahko katerokoli našo osnovo, a če veste, da se površina vaših nohtov močno masti ali vam modelaža na nohtih slabo drži, posezite po naši osnovi Hard Base Complete Care 7 v 1, ki je izjemno močna in vzdržljiva. Je tudi zelo gosta, zato jo nanesite v res tanki plasti, vendar pazite, da ne steče na obnohtno kožico – to je najpogostejši vzrok odstopanja barve – med nohtno posteljico in kožico se bo pod produktom naredil nekakšen zračni “mehurček”, zaradi katerega produkt na robovih začne počasi odstopati (vendar nikoli na takšen odstopajoči del po nekaj dneh ne nanašajte dodatnih slojev produktov, da bi ga “zalepili”. Tam lahko nastane vlaga, ki pa je najpogostejši vzrok za glivice na nohtih).

base_full

Vse sloje gel lakov in gelov nanašajte v najtanjših možnih slojih (tudi slabo utrjena debela plast lahko bistveno skrajša obstojnost modelaže), bolje je sušiti tri tanke plasti kot eno debelo! In kot že povedano zgoraj – noben produkt ne sodi na obnohtno kožico ali pod noht, namenjen je samo za nohtno posteljico. Pri nanosu končnega sijajnega nadlaka (na primer Hard Top Shine brez disperzije) s čopičem previdno počistite tudi robove nohtov – tako boste zagotovili, da se modelaža ne bo odlepila z robov nohtov, ki so najbolj obremenjeni zaradi vplivov okolja.

Seveda se lahko zgodi, da se vam modelaža z gelom tudi ob tako popolni pripravi ne bo prijela – vsi smo različni in vsakemu ustreza nekaj drugega, vendar ne obupajte – imate možnost preizkusiti tudi druge vrste modeliranja (akril, akril gel ali poli gel), zato se ne bojte eksperimentirati!

ko_ka_nani

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.