Navodila – Seti za modeliranje nohtov z gel lakom: Vse, kar potrebujete za popolno manikuro

Razmišljate o gel nohtih, pa ne veste, kaj boste potrebovali? Rešitev so naši seti za modeliranje z gel laki, ki so idealni tako za začetnice kot ostale. Oglejte si jih z mano!

lampa_ruka_in

Kaj vsebuje set za gel lak?

  • UV/LED lučka – strdi gel lake v samo 30–60 sekundah (odvisno od moči), je osnova celotne gel manikure, brez nje enostavno ne gre!
  • Pilice in polirni blok – za oblikovanje in matiranje nohtov
  • Podlaga – da bo vaša manikura obstojna čim dlje, je pomembno, da noht skrbno razmastite – podlaga tako poskrbi za boljši oprijem gel laka.
  • Base Coat – prozoren gel podlak, ki lepo zgladi vaš noht in hkrati služi kot osnova za barvni gel lak.
  • Barvni gel laki – v naših kompletih boste vedno našli 3 različne barvne gel lake, izbrali smo barve, ki so med vami najbolj priljubljene
  • Top Coat – zaključni gel lak ali nadlak oz. “Finish” (obstajata dve različici – “brez disperzije”, ki je takoj po strjevanju v lučki trd in “z disperzijo” – ki vsebuje lepljiv sloj, ki ga je treba na koncu obrisati s čistilom (v naših kompletih boste našli nadlake brez disperzije)
  • Negovalno olje – pomaga negovati predel okoli nohta in obnohtno kožico
  • Aceton in blazinice iz celuloze – zelo pomembni izdelki za odstranjevanje gel laka
  • Palčke iz lesa pomarančevca – večnamenske, z njimi lahko potiskate obnohtno kožico, pobirate kristalčke za nohte ali jih uporabite kot pomoč pri odstranjevanju gel laka.


Kako postopati korak za korakom

Zdaj bomo šli skozi postopek modeliranja z gel lakom korak za korakom.

  1. Ne podcenjujte priprave

Pomembno je, da s leseno palčko najprej previdno potisnete obnohtno kožico do robov. Uporabite lahko mehčalec obnohtne kožice “Cuticle Remover” (vendar ni vključen v našem setu). S polirnim blokom matirajte noht, da na njem ne bo sijočih delov. Tako preprečite, da bi se gel lak kasneje odluščil z nohta (nohta pa nikoli ne pilite z grobo pilico, saj ga lahko uničite!).

Nohte lahko premažete s pripravkom Nail Prep, ki sicer ni del našega seta, vendar noht razmasti in pripomore k boljšemu oprijemu podlage.

  1. Nanos gel laka

Nanesite podlago na nohte. Na zraku se sam hitro suši in pripomore k boljšemu oprijemu gel laka na noht. Na nohte nanesite tanek sloj gel podlaka. Pustite 1 minuto, da se strdi v UV/LED lučki. Nohti bodo tudi po sušenju lepljivi, to je tako imenovana disperzija, ki je zaenkrat ne brišite in nadaljujte z nanašanjem barvnega gel laka. Po potrebi nanesite drugo plast barvnega gel laka. Disperzije niti zdaj ne brišite. Posebej pazite, da gel lak nanesete samo na podnohtno posteljico in da z njim ne “popackate” tudi obnohtno kožico. Ne samo, da to ni videti lepo, ampak bi se gel lak po kratkem času začel luščiti z nohta.

  1. Ne bojte se okraševanja

Načrtujete bleščice ali kristalčke? Zdaj je pravi čas! Lahko jih nanesete na tanek sloj barvnega gel laka in pustite, da se strdijo v lučki. Rezultat fiksirajte z nadlakom in pustite 1 minuto, da se strdi. V naših setih so nadlaki vedno brez disperzije, tako da je na koncu ni treba brisati. Nohti so sedaj trdi, sijoči in lepi! Na koncu si privoščite masažo z oljem, ki bo pomagalo pri regeneraciji obnohtne kožice in nohtov. In končali smo! Vidite, nič zapletenega, potrebna sta le pogum in praksa.

      4. Čemu se izogibati

Pri modeliranju z gel lakom lahko pride do različnih napak, ki se jim je treba izogniti, saj je njihova posledica slab oprijem gela na vaših nohtih. Zelo pomembno je, da se pri delu z gel lakom izogibate stiku z obnohtno kožico. Ko noht raste, se lahko začnejo delati zračni mehurčki, posledično se bo gel lak začel luščiti in modelaža niti ne bo videti lepo.

Pazite, da gel lak nanesete v tankih plasteh. Če nanesete predebel sloj, lahko povzroči izbokline in se ne bo prijel na noht. Če niste zadovoljni s prekrivnostjo gel laka, je bolje, da nanesete dve tanki plasti kot eno debelo!  Poleg tega, če imate močnejšo lučko (48 W in več), se bo gel lak strdil hitreje. Če je šibkejša (npr. 24 W), bo strjevanje gel laka trajalo dlje. Strjevanje gel laka lahko traja še dlje, če strjujete zelo močno pigmentirane (večinoma pastelne) ali biserne odtenke.

Upam, da vam je bil moj članek v pomoč, in vesela bom, če mi pošljete fotografije svojih čudovitih nohtov! Navdih lahko poiščete v galeriji.

ko_ka_nani

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.