Navodila – Kako izbrati pravo modelažo nohtov?

Niste prepričani, katera vrsta modelaže je najboljša za vas? Oglejte si z mano vse vrste modeliranja in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza!

Gel lak

Najboljša izbira za začetnike in nezahtevne – modeliranje nohtov z gel lakom. Gel lak je še posebej primeren za tiste, ki ste navajene lakiranja nohtov s klasičnimi laki, moti vas pa njihova kratkotrajnost – gel lak je obstojen kar do 3 tedne. Njihov nanos je zelo enostaven – lakira se na povsem enak način kot klasične lake, s to razliko, da se ne sušijo na zraku, ampak jih je treba 30–60 sekund strjevati v UV/LED lučki. To pa je lahko edina ovira – v praksi si običajno nalakirate vse nohte naenkrat in jih šele nato strdite v lučki. Lahko pa vam med lakiranjem produkt steče tudi na obnohtno kožico, gel lak se lahko takrat začne luščiti in lahko se zgodi, da se modelaža ne bo prijela – zato je pri gel laku pomembno, da izdelek nanesete natančno, da bo vse popolno!

lampa_ruka_in

Gel lak je torej primeren ne samo za začetnice z gel modeliranjem, ampak tudi za tiste, ki imate rade naraven videz nohtov, si ne želite nohtov podaljševati ali modelirati, temveč samo utrditi svoje naravne nohte.

UV gel

Le kdo ne pozna klasičnih “gelish” nohtov. Naravni noht premazan z gelom ali podaljšan in oblikovan. Če že imate vsaj nekaj izkušenj z geliranjem ali ste zelo spretni, ne odlašajte in preizkusite to vrsto modeliranja. Začetki so vedno težki, a vse zahteva samo potrpljenje, prakso in čas. Najprej se morate spoprijateljiti z gradilnim gelom, s katerim noht modelirate. Treba je izbrati točno količino gela, da ga ne bo premalo, ampak niti preveč, da ne boste po nepotrebnem trošili materiala. Nato lahko poskusite podaljšati nohte, bodisi z umetnimi konicami bodisi s papirnatimi šablonami.

1_final

Če že vse življenje nosite kratke nohte, vam priporočam, da jih podaljšujete postopoma – najprej se morate navaditi na srednjo dolžino, ne poskušajte takoj modelirati dolgih nohtov. Potem se morate osredotočiti na samo obliko – ali želite ovalne ali imate raje kvadratne nohte. Vendar pa morate pri obeh vrstah poskrbeti za pravilno modeliran noht z vseh strani. Lepa C-linija bo zahtevala veliko piljenja – nohti ne smejo biti ravni, zaviti navzdol, niti imeti brazd ali vdolbinic. Zato bodite pripravljeni na nenehno piljenje in piljenje (seveda le rahlo, nikoli na pilico ne pritiskajte močno).

Modeliranje z gelom bo idealno za tiste, ki želite utrditi in modelirati svoje naravne nohte – gel je zelo elastičen, zaradi tega pa je zelo prožen in obstojen na nohtih.

Akril

Za nekatere preprostejše kot gel, za druge pa bolj zahtevno. Za akrilno modeliranje je značilna kombinacija dveh produktov – akrilnega prahu in tekočine za akril. Akrilne modelaže ni treba sušiti v UV/LED lučki, zato je lahko primerna npr. tudi za tiste, ki imate alergijo na UV-žarke. Vendar tudi to modeliranje zahteva kanček spretnosti in prakse. Da bi dosegli idealen material, morate čopič najprej pomočiti v tekočino, ga obrisati in potopiti v skodelico z akrilnim prahom. Kombinacija teh dveh snovi ustvari material, ki ga lahko nanesete in razmažete na noht. Z akrilom je treba delati zelo hitro, saj se suši na zraku, lahko pa z njim tudi lepo modelirate in podaljšate noht. Prav tako je treba z njim delati v dobro prezračenem okolju, saj ima tekočina svoj značilen vonj.

mani

Akrilni nohti so primerni za tiste, ki imate zelo šibke in lomljive nohte. Je zelo močan in trd material – za razliko od gela ni prožen in ga je težje piliti, če pa ste že obupani zaradi svojih nohtov in vam druge modelaže na nohtih ne držijo, bo akril odlična izbira.

ko_ka_nani

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.