Navodila – Modeliranje nohtov: Osredotočeno na oblike!

 

Mandelj, squoval ali morda stiletto? Če ste tudi vi izgubljeni v priljubljenih oblikah nohtov, imam za vas preprost pregled, s katerim lahko tudi vi najdete svojo popolno obliko!

Vsaka izmed nas si želi imeti lepo urejene nohte. Skrbno izbiramo izdelke, ki nam bodo pomagali do sanjske manikure. Vendar ima vsaka od nas drugačno nohtno posteljico, različno dolge prste in zato si moramo skrbno izbrati obliko, ki bo našim rokam najbolje pristajala. Zato si skupaj oglejmo najbolj priljubljene oblike, ki jih zlahka dosežete z uporabo pilice!

 Zaobljene oblike

 

  • MANDELJ

Najbolj priljubljena oblika danes! Mandljasta oblika je nekaj med ovalno in koničasto obliko, ki lahko vizualno podaljša vaše roke. Lepo bo videti na daljši nohtni posteljici in na debelejših prstih, pristajal pa bo tako rekoč vsem tipom rok. Pri tej obliki je treba upoštevati, da morajo biti nohti nekoliko daljši, saj iz popolnoma kratkih nohtov ne morete ustvariti mandljev. V zadnjem času je vse bolj priljubljen tudi tako imenovan moderen ali salonski mandelj, ki je primeren je za krajše in srednje dolge nohte ter tudi za tako imenovano ščipanje s pinceto, saj se pri tej tehniki noht “upogiba” v strani.


mandle

  • OKROGLA

Ena najbolj klasičnih oblik nohtov za vse, ki ne marate dolgih nohtov in si jih želite čim krajše. Primerne pa so tudi za tiste, ki imate dolge prste in jih želite vizualno čim bolj zožiti.


kulate_

  • OVALNA

Če ne veste, kakšna oblika bi bila prava za vas, izberite ovalno! Lepo bo videti na vseh vrstah nohtnih posteljic, poleg tega pa lahko optično podaljša in tanjša nohtno posteljico. Najbolj bo pristajala tistim s krajšimi prsti in nohtno posteljico.


oval

  • SQUOVAL

To obliko nakazuje kombinacija angleških besed “Square” in “Oval”. To je zaobljena kvadratna oblika nohtov, ki je primerna za tiste, ki vas moti oster rob na kvadratnih nohtih. Ta oblika je še posebej primerna za daljše nohtne posteljice, na katerih bo videti naravnost popolno in elegantno.


squoval

Ostre oblike

  • KVADRATNA

Če so vaše nohtne posteljice ozke in imate vitke prste, vam bo oglata oblika zagotovo pristajala! Poleg tega lahko to obliko nohtov nosite v poljubni dolžini, vendar morate paziti na določeno simetrijo, ki je pri kvadratnih nohtih zelo pomembna. Ustvarjanje kvadratne oblike nohtov pa spada med najlažje. Če pa imate široke ali kratke nohtne posteljice, se tej obliki izogibajte.


hranate_

  • KONIČASTA

Ta ekstravagantna oblika je primerna za optično tanjšanje prstov in podaljšanje rok, zato je v daljši dolžini primerna tudi za tiste, ki imate krajše nohtne posteljice. Zagotovo poznate nočno moro vsake nohtne stilistke: „Želela bi kratke in koničaste.“ Koničasta oblika sicer deluje nenaravno, na kratkih nohtih bo pa delovala res neprivlačno, zato jo res priporočam samo za daljšo manikuro.


s_pic_ate_

  • STILETTO

To je najmanj praktična oblika nohtov, ki je bolj primerna za prikaz oblikovanja nohtov. Stiletto je v bistvu koničaste oblike, a občutno podaljšan. Nohti te oblike so dolgi od 1,5 do 5 centimetrov in so zato idealni za podrobno poslikavo nohtov. Je pa tak tip nohtov popoln pri tako imenovani grajeni francoski manikuri, ki na njemu najbolj izstopa.


stiletto

  • BALERINA/COFFIN

Priljubljena oblika, znana pod dvema imenoma, in sicer balerina ali coffin. Pri tem modeliranju se konica nohta postopoma zoži in konča z ostrim robom, vendar med njima obstaja majhna razlika. Pri obliki coffin se konica zoži naravnost od nohtne posteljice proti konici, pri balerini pa se zoži z zaobljenimi robovi približno od polovice nohta.


balerina

ko_ka_nani

 

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.