Navodila – Kako pravilno modelirati s poli gelom?

Bi želeli preizkusiti poli gel, pa ne veste, kako ga uporabljati? Za vas smo napisali podrobna navodila, s katerimi boste lahko ustvarili popolno modelažo nohtov!

Kaj pravzaprav je poli gel?

Predstavlja edinstveno kombinacijo gela in akrila, zato lahko ustvari trdno, prožno in hkrati obstojno modelažo. Gre za gel zelo goste konsistence, s katerim se odlično gradijo nohti z uporabo kalupov Dual Forms, lahko pa ga uporabite tudi za utrjevanje naravnega nohta, za šablone ali na nohtne konice.


Kaj boste potrebovali:

  • Poli gel
  • Nail Prep
  • Primer Bonder
  • Čopič z lopatico za poli gel
  • Poli tekočina
  • Dual Forms
  • UV/LED lučka
  • Pilica
  • Barvni gel lak ali gel
  • Nadlak
  • Negovalno olje

 

Kako postopati pri modeliranju z Dual Forms?

 

  1. Priprava nohta

Najprej standardno uredite obnohtno kožico in s polirnim blokom matirajte nohtno posteljico. Nato noht razmastite s pripomočkom Nail Prep, ki ga popolnoma posuši. Pri Poli gelu je priporočljivo delati z vsakim nohtom posebej in ne z vsemi naenkrat.

krok_1


2. Primer Bonder

Po temeljitem razmaščevanju nanesemo zelo tanek sloj podlage Primer Bonder, ki noht pripravi za oprijem poli gela. Pustite, da se suši na zraku približno 5 sekund – če nanesete pravo količino, bo nohtna posteljica rahlo lepljiva, a ne mokra. Pazite, da podlago nanesete samo na nohtno ploščo in ne na obnohtno kožico. Pogostejši stik podlage s kožo vam lahko kasneje povzroči alergijsko reakcijo. Po tem koraku je noht že popolnoma pripravljen.


krok_2

 
3. Uporaba poli gela

Z lopatico nanesite približno 0,5–1 cm veliko kroglico poli gela v kalupe Dual Forms (če imate poli gel v tubi, ga lahko stisnete neposredno na kalupe). Potrebna količina poli gela je odvisna od tega, kako dolge nohte želite. V posodo nalijte majhno količino poli tekočine, pomočite vanjo čopič in obrišite presežek poli gela na robu posode. Nato s čopičem za poli gel, namočenim v poli tekočino (uporabite lahko tudi čopič za gel v velikosti 6 ali 8), previdno razporedite poli gel po celotni dolžini in širini kalupa. Material nanesite v debelini približno 1 mm.


krok_3

4. Nanašanje na nohte

Ko imamo pripravljen kalup s poli gelom, ga previdno položimo na nohtno posteljico približno 1 mm od obnohtne kožice. Kalup zmerno pritisnite na nohtno posteljico, da se poli gel razlije po celem nohtu, vendar ne pritiskajte premočno, da material ne bo začel teči prek robov.

kro_4

5. Popravki pred strjevanjem

Če se je nekaj materiala razlilo, ponovno vzemite čopič, namočen v Poli tekočino, in z njim odstranite material z nohta. Prepričajte se, da se kalup dobro oprime vašega nohta in da ni nikjer neželenih mehurčkov. Če si podaljšujete nohte, preverite, kako je videti Poli gel na spodnji strani nohta, in ga uredite s čopičem

krok_5

6. Strdite v UV/LED lučki

Če so nohti pripravljeni, je čas, da celo modelažo strdite pod UV/LED lučko z močjo najmanj 48 W. Čas strjevanja je lahko različen glede na moč vaše lučke in debelino materiala, vendar za pravilno strjevanje priporočamo najmanj 60 sekund v lučki.

krok_6

7. Urejanje oblike

Po strditvi previdno odstranite kalup z nohta. Zahvaljujoč metodi Dual Forms je poli gel takoj gladek in ni treba brisati disperzije. Vzemite pilico z grobostjo 100/150 (oziroma 180) in noht uredite v želeno obliko. Vedno pazite, da poli gel pilite enakomerno, ne pritiskajte pilice, pilite le rahlo.

krok_7

8. Nanašanje barve

Po piljenju odstranite odvečni prah z debelim čopičem in nanesite sloj barvnega gel laka ali UV gela. Posušite barvo in nato ponovno nanesite zaključni sloj v obliki gela ali gel laka, idealno brez disperzije. Če vam je všeč barva poli gela in ne želite nanašati nobene dodatne barve, nanesite kar zaključni sloj in posušite pod lučko.

krok_8

 

Zaključni nasveti

In končali ste! Nazadnje lahko obnohtno kožico negujete z oljem in vaši nohti bodo popolni! Za konec pa še nekaj praktičnih nasvetov:

  • ne uporabljajte čistila namesto poli tekočine – ima drugačno razmerje sestavin in po uporabi čistila vaša modelaža ne bo obstojna
  • Poli gel lahko nanesemo tudi na naravni noht, umetne konice ali papirnato šablono, vendar so ti načini malo bolj zapleteni, saj morate v vseh primerih sami oblikovati C-linijo, ki se pri uporabi Dual Forms ustvari samodejno.
  • Poli gel se obnese tudi kot odličen 3D material za modeliranje različnih motivov

krok_9


Toliko glede poli gela, vesela bom, če boste svoje slike s poli gelom delili v svojih storijih, v katerih pa ne pozabite označiti našega profila @naninailssi!

ko_ka_nani

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.