Najpogostejše napake pri modeliranju nohtov!

Vaša modelaža ni obstojna? Morda delate eno izmed napak, ki bo bistveno skrajšala življenjsko dobo vaše manikure. Skupaj z mano si oglejte najpogostejše napake in se naučite, kako ustvariti popolno manikuro!

  1. Slaba priprava nohtov

Alfa in omega vašega modeliranja nohtov je njihova pravilna priprava. Prepričajte se, da so vaši nohti čisti, brez ostankov laka in obnohtne kožice. Pred nanosom gel laka, gela ali drugim načinom modeliranja je treba noht vedno rahlo zbrusiti s polirnim blokom ali pilico (na gladkem nohtu modelaža ne bo držala). Pred nanosom tekočin noht temeljito očistite od prahu in do konca postopka več ne uporabljajte nobenih krem ali olj, da nohti ne bodo mastni.

  1. Ne uporabljate pripravljalnih tekočin

Če ne uporabljate pripravljalnih tekočin, delate napako! Nail Prep in Primer Bonder vam bosta prišla prav. Nail Prep odlično razmasti nohte, podlaga pa jih pripravi za nanos podlaka ali gela.


  1. Puščanje materiala

Natančen nanos izdelkov na noht mora biti vedno samoumeven. Ne pozabite, da izdelki sodijo le na nohtno ploščo, nikoli ne na obnohtno kožico. Ne samo, da se vam zaradi puščanja laka modelaža ne bo prijela, saj bodo na nohtu nastajali zračni mehurčki, dolgoročno se lahko zaradi kontakta produktov s kožo razvije tudi alergija na produkte.


na_vrh_bez_na_zvu


  1. Predebele plasti

Preveč je preveč. To velja še posebej takrat, ko govorimo o izdelkih za nohte. Vedno si zapomnite, da sta dve tanki plasti boljši od ene debele. Preveč materiala se morda ne bodo pravilno strdilo niti po 60 sekundah, produkti pa se vam ne bodo prijeli in bodo po nekaj dneh “odpadli”.


  1. Brisanje disperzije

Ali prepogosto brišete disperzijo? Tudi to je lahko problem, zakaj modelaža ne drži. Disperzija deluje kot lepilo za naslednji sloj in če ga obrišete, se naslednji sloj nima na kaj oprijeti. Obrišite ga le, če imate zaključni gel lak z disperzijo ali če ne želite nanesti dodatnega sloja produkta. Disperzijo lahko obrišete v primeru, če boste noht dodatno oblikovali s pilico ali brusilnikom in bi vas lepljiva disperzija ovirala.


ko_ka_nani

Post navigation

Pustite komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.